Maku

Riista aika: Hirvitortillat pohjoisen tyylillä

0
0

Riista aika: Hirvitortillat pohjoisen tyylillä

Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

hirvi

  • 1 llihalientä
  • 5 kplmaustepippuria
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 3 kplkatajanmarjoja

punajuurisalsa

  • 2 kplomenaa
  • 1 rklpiparjuurta
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 tlrosmariinia
  • 1,5 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Hirvenniska

Suolaa liha kauttaaltaan ja anna maustua kylmässä tunnista vuorokauteen. Leikkaa niska 4-5 osaan. Paahda lihaa uunissa täydellä teholla n6-8min. Lisää pataan nesteet ja muut maut. Hauduta 150 asteisessa uunissa 2½ tuntia. Revi liha ja nauti kunnon mättöä. Hirvenlihan oma maku pääsee esille, mikä sen parempaa.

Nauti Rieska- tortillalättyjen, punajuurisalsan ja smetanan kera. Raasta vielä päälle tuoretta, raikasta pohjolan wasabia eli piparjuurta. Jos haluat virittää tortiloille jotain vihreää, niin suosittelen lehtikaalia

Punajuurisalsa

keitä punajuuret vedessä mutta jätä purutuntumaa. Jäähdytä. Jätä n.½dl vettä punajuurien sekaan ja lisää loput ainekset ja sekoita.

Mikäli hirvenniska ei kuulu kauppasi valikoimaan, voit toki käyttää muutakin ruhonosaa esim. paistia. Yhtä hyvin voit käyttää peuraa, poroa tai vaikkapa ihan kotimaista nautaa. Tortillalättyjen virkaa hoiti tietysti Lapin Rieska- Tortillalätyt joita löytyy varmasti jo lähes tulkoon joka kaupasta

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä