Maku

Riisivanukas (Muhallabia)

3 h 15 min
0
0

Riisivanukas (Muhallabia)

MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 50 griisijauhoseosta (gluteeniton)
  • 6 1/2 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Sekoita vehnä- ja riisijauhot puoleen desilitraan maitoa. Kuumenna loput maidosta kiehuvaksi. Siirrä kattila syrjään ja lisää jauhosuurus maidon joukkoon huolellisesti vatkaten.

Lisää sokeri ja sitruunamehu ja vatkaa. Nosta kattila takaisin liedelle ja kypsennä seosta vajaan viiden minuutin ajan, kunnes se sakenee.

Annostele muhallabia eli riisivanukas jälkiruokakulhoihin ja nosta maljat jääkaappiin. Tarjoa jäähtynyt riisivanukas mantelilastujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä