Maku

Riisi-katkarapusalaatti

25 min
4
0

Riisi-katkarapusalaatti

MU
GL
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 130 griisi-villiriisisekoitusta
  • 400 gkatkarapuja (pakaste)
  • 200 gmaissia (pakaste)
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 3 kpltomaattia
  • 1/2 kplcantaloupemelonia
  • 1 kpljäävuorisalaattia

Kastike

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sulata katkaravut ja maissi. Kuutioi paprika, lohko tomaatit ja meloni. Revi tai suikaloi pesty ja kuivattu salaatti. Kerrostele ainekset kulhoon.

Sekoita kastike ja tarjoa riisi-katkarapusalaatin kanssa.

•Voit koristella riisi-katkarapusalaatin halutessasi muutamalla jättikatkaravun pyrstöllä.

•Tarjoa lisänä maissilastuja.

•Salaatin kanssa kuluu usein reilusti kastiketta. Kannattaa varata jääkaappiin ylimääräinen ranskankermapakkaus lisäannoksen tekemistä varten.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä