Maku

Riimiliha-pinaattisalaatti

12 h 20 min
0
0

Riimiliha-pinaattisalaatti

GL
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 600 gnaudan ulkofileetä
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 tlvalkopippuria
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlviherpippuria
  • 5 rklmerisuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklkonjakkia

Lisäksi

  • 500 gvihreitä papuja (pakaste)
  • 250 gpinaattia
  • 8 kplviiriäisen munia
  • 1 kplpunasipulia
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklsitruunamehua

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Hiero siistityn lihan pintaan pippuri-timjamiseos. Yhdistä loput mausteaineet keskenään ja hiero seos lihan pintaan. Kääri liha kelmun sisään ja pane yöksi pakastimeen.
Kiehauta riivityt halkaistut pavut suolatussa vedessä, valuta ja upota kylmään veteen. Kuullota voissa siistityt pinaatit ja mausta ne. Leikkaa sipuli ohueksi ja pirskota päälle sitruunanmehu. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
Keitä viiriäisenmunat puolikoviksi, kuori ne ja halkaise.
Kokoa salaatti. Poista lihasta maustekerros ja leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita siivuja laseihin. Yhdistä keskenään salaatin ainekset ja mausta salaatti öljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää munat ja nosta viileänä tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä