Ricottapannukakut – ihanan mehevät pannarit sopivat sekä aamiaiselle että jälkkäriksi
Kasvis
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Ricottapannukakut aloittavat uuden päivän iloisesti! Tarjoile pannarit hunajan, marjojen, hunajan tai kermavaahdon kera.

Reseptin ainekset 14–16 kpl
Ricottapannukakut
2kananmunaa
200 gricottajuustoa
2 dltäysmaitoa
1 ½ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
ripaus suolaa
1(luomu)sitruunan kuori (raastettuna)
Paistamiseen
margariinia
Tarjoiluun
hunajaa, marjoja, hilloa, kermavaahtoa
Ricottapannukakut – ohje:
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Sekoita keltuaisten joukkoon ricotta ja maito.
- Yhdistä kuivat aineet omassa kulhossaan. Pese ja raasta sitruunan kuori. Lisää keltuais-ricottamaitoseoksen joukkoon kuivat aineet ja sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
- Paista ricottapannareita rasvassa lettupannulla molemmin puolin noin 2 minuuttia.
- Tarjoa ricottapannukakut esimerkiksi hunajan, hillon, kermavaahdon ja marjojen kanssa.