
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dlsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 1 tlvanilliinisokeria
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 125 gvoita
- 2 kplmunaa
Täyte
- 300 gkirsikoita
- 2 rklkirsikkaviiniä
- 1/2 dlsokeria
- 1 rklmaissitärkkelystä
- 400 gricottajuustoa
- 2 kplmunaa
- 1/2 dlsokeria
- 1 tlvanilliinisokeria
Mittaa jauhot ja sokeri, suola ja vanilliinisokeri, raastettu sitruunankuori sekä pehmeä voi kulhoon ja nypi murusiksi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka tai irtopohjavuoka. Kauli pohjataikina levyksi ja nosta levy vuokaan.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise kirsikat ja poista kivet tai käytä kirsikankivenpoistajaa. Hienonna kirsikat monitoimikoneessa tai veitsellä mahdollisimman pieniksi.
Lisää kirsikkaviini. Sekoita sokeri ja maissitärkkelysjauhot keskenään ja lisää kirsikoiden joukkoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita. Purista ricotta siivilän läpi puhtaaseen kulhoon.
Lisää munat, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita ja kaada juustotäyte vuokaan kirsikoiden päälle.
Paista piirasta noin 40 minuuttia ja anna sen jäähtyä täysin ennen tarjoilemista.