Maku

Ricottajuusto-kirsikkapiiras

1 h 25 min
3.5
0

Ricottajuusto-kirsikkapiiras

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlvanilliinisokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 125 gvoita
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 300 gkirsikoita
  • 2 rklkirsikkaviiniä
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 400 gricottajuustoa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvanilliinisokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Mittaa jauhot ja sokeri, suola ja vanilliinisokeri, raastettu sitruunankuori sekä pehmeä voi kulhoon ja nypi murusiksi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka tai irtopohjavuoka. Kauli pohjataikina levyksi ja nosta levy vuokaan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise kirsikat ja poista kivet tai käytä kirsikankivenpoistajaa. Hienonna kirsikat monitoimikoneessa tai veitsellä mahdollisimman pieniksi.

Lisää kirsikkaviini. Sekoita sokeri ja maissitärkkelysjauhot keskenään ja lisää kirsikoiden joukkoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita. Purista ricotta siivilän läpi puhtaaseen kulhoon.

Lisää munat, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita ja kaada juustotäyte vuokaan kirsikoiden päälle.

Paista piirasta noin 40 minuuttia ja anna sen jäähtyä täysin ennen tarjoilemista.

Vinkki!

•Voit käyttää ricottan sijasta maustamatonta tuorejuustoa tai hienorakeista raejuustoa. Voit myös sekoittaa keskenään 200 g rahkaa ja 200 g ranskankermaa.
MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä