4,2(27)
Ricotta-sitruunatorttu
Kasvis
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Reseptin ainekset
12 annosta
100 gfilotaikinaa (pakaste)
50 gvoita (sulatettuna)
Täyte
500 gricottajuustoa
3 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlruokakermaa
1 dlsitruunamehua
3 rklsitruunankuoriraastetta
1 rklmaissitärkkelystä
Kastike
250 gmansikoita
2 rklsokeria

Ricotta-sitruunatorttu – ohje:

  1. Sulata filotaikina pakkauksessaan. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 26 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
  2. Avaa filotaikinakäärö varovasti. Irrota yksi taikinalevy ja levitä pöydälle. Voitele se voisulalla.
  3. Nosta päälle toinen taikinalevy niin, että levyt menevät ristikkäin. Voitele voisulalla ja tee päälle vielä kaksi samanlaista kerrosta.
  4. Nosta filotaikinapohja vuokaan niin, että taikinareunat ulottuvat vuoan reunojen yli.
  5. Vatkaa täytteen ainekset kierrevatkaimella tasaiseksi ja kaada vuokaan.
  6. Nosta filotaikinan reunat vuoan reunojen sisäpuolelle. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä haaleaksi ja irrota vuoasta tarjoiluvadille. Älä peitä liinalla, jotta taikinareunat säilyvät rapeina.
  8. Valmista kastike. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mausta sokerilla. Tarjoa kylmänä haalean ricotta-sitruunatortun kanssa.
  9. Tarjoa rapeareunainen ricotta-sitruunatorttu leivontapäivänä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.