Maku

Ricotta-sitruunatorttu

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
KA
4.2
0
Julkaistu: 28.10.2010


Ainekset (12 annosta)

  • 100 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 50 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 500 gricottajuustoa
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 dlsitruunamehua
  • 3 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklmaissitärkkelystä

Kastike

  • 250 gmansikoita
  • 2 rklsokeria
Tulosta

Sulata filotaikina pakkauksessaan. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 26 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Avaa filotaikinakäärö varovasti. Irrota yksi taikinalevy ja levitä pöydälle. Voitele se voisulalla. Nosta päälle toinen taikinalevy niin, että levyt menevät ristikkäin. Voitele voisulalla ja tee päälle vielä kaksi samanlaista kerrosta. Nosta filotaikinapohja vuokaan niin, että taikinareunat ulottuvat vuoan reunojen yli. Vatkaa täytteen ainekset kierrevatkaimella tasaiseksi ja kaada vuokaan. Nosta filotaikinan reunat vuoan reunojen sisäpuolelle. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja irrota vuoasta tarjoiluvadille. Älä peitä liinalla, jotta taikinareunat säilyvät rapeina. Valmista kastike. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mausta sokerilla. Tarjoa kylmänä haalean ricotta-sitruunatortun kanssa. Tarjoa rapeareunainen ricotta-sitruunatorttu leivontapäivänä.

Kommentoi »