Ribollita

3.5
2

Ribollita

Toscanalainen kasviskeitto, ribollita on täydellinen viileän päivän keitto. Ribolitan maku rakentuu oliiviöljyssä rauhassa pehmennetyistä vihanneksista ja kuivahtaneista leivänkannikoista. Keiton maku vain paranee seuraavaksi päiväksi!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplsipuli
  • 5 kplvarsisellerin varsia
  • 3 kplvalkosipulinkynsiä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa (tai säilyketomaatteja)
  • 2 kplrosmariinin oksaa
  • 2 kpltimjamin oksaa
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 lkasvislientä
  • 200 gvalkoisia papuja (säilyke)
  • 100 glehtikaalia
  • 4 kplkuivahtanutta leipäsiivua

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Pilko sellerinvarret ja silppua valkosipulinkynnet.

Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja kuullota vihanneksia kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää paseerattu tomaatti, rosmariini ja laakerinlehdet. Sekoittele 5 minuuttia ja lisää kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

Valuta pavut siivilässä ja lisää kattilaan. Kypsennä 10 minuuttia.

Poista lehtikaaleista rangat ja revi lehdet paloiksi. Lisää keittoon ja anna kiehua 5 minuuttia kunnes kaalit pehmenevät.

Leikkaa leivästä kuutioita ja lisää ne mukaan. Anna keiton porista pari minuuttia. Kauho keitto kulhoihin ja lorauta päälle oliiviöljyä.

Vinkki!

Kokeile keitossa erilaisia vihanneksia, vaikkapa suikaloitua kaalia tai pieneksi kuutioitua perunaa!
MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä