4,2(9)
Retroherkkujen kunkku, voileipäkakku, meni lasiin! Onko tässä juhlapöytien uusi suosikki?
20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 5 min
Perinteinen voileipäkakku on työläs tehdä, mutta sen moderni versio syntyy helposti lasiin. Snellmanin Delikana-leikkele tuo kakkuun mehevää makua ja jogurtti kivaa raikkautta.
Julkaistu 23.2.2021
Reseptin ainekset 4 annosta
Kanavoileipäkakku lasissa
200 gmaalaisleipää
2 rkl oliiviöljyä
150 gSnellman Delikana-leikkele pippuri
8 retiisiä
1 dlkevätsipulia hienonnettuna
Kastike
200 gturkkilaista jogurttia
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
1 rklhunajaa
1 tlsitruunan mehua
mustapippuria ja suolaa myllystä

  1. Leikkaa maalaisleipä pieniksi kuutioiksi ja paahda oliiviöljyssä pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Jäähdytä leipäkuutiot.
  2. Valmista kastike sekoittamalla 1 dl hienonnettua kevätsipulia jogurtin joukkoon. Mausta kastike hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.
  3. Huuhdo kasvikset ja kuivaa ne. Viipaloi retiisit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi.
  4. Kokoa voileipäkakut laseihin. Lisää lasin pohjalle leipäkuutioita, sitten kastiketta ja kaksi siivua Delikanaa ruusuiksi taiteltuina. Ripottele päälle retiisiviipaleita ja kevätsipulia. Tee toinen kerros muuten samalla tavalla, mutta lisää vain yksi siivu Delikanaa.

Vinkki!

Snellmanin Delikana-leikkeleissä on kaksi makua: pehmeän pippurinen ja lempeästi savustettu. Molempien leikkeleiden mehevä maku syntyy hitaasta haudutuksesta kanaliemessä ja niissä on käytetty vain aitoja mausteita. Kokeile, kumpi on sinun suosikkisi!

Tuotteen lihapitoisuus on 80 % ja se on valmistettu suomalaisesta kanasta. Tuote on gluteeniton, laktoositon, nitriititön ja antibioottivapaa. Katso lisää reseptejä Snellmanin nettisivuilta.

Kommentoi »