0(0)
Retkifetapasta ‒ Riikan ja Vilman herkkuruoka syntyy vaivatta vain muutamasta raaka-aineesta
Kasvis
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Retkeilyä harrastavien Riikka Roivaisen ja Vilma Korhosen retkilemppari on Liemessä-blogin uunifetapastan ohjetta mukaileva retkifetapasta. Pastan voi valmistaa näppärästi joko tuoreista tai kuivatuista aineksista.
Reseptin ainekset
2
1 rs (250 g)kirsikkatomaatteja
1chili viipaloituna
1 pkt (200 g)fetajuustoa
lorausoliiviöljyä
ripaussuolaa
ripausmustapippuria
noin 160 gpastaa
Lisäksi
basilikaa

Riikan ja Vilman retkifetapasta ‒ ohje:

  1. Asettele tomaatit, chili ja feta folion päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Sulje folio tiiviiksi nyytiksi. Käytä tarvittaessa kahta foliokerrosta, jottei ruoka pääse palamaan.
  2. Kypsennä nyyttiä esimerkiksi kamiinan päällä tai nuotiolla niin, että tomaatit ja feta ovat pehmenneet.
  3. Keitä nyytin kypsyessä pasta. Sekoita nyytin ainekset keitetyn pastan joukkoon, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Viimeistele basilikalla ja nauti.

Vinkki!

Kuivatetussa versiossa kuivatut tomaatit, chili, feta, pasta ja mausteet (öljyn voit jättää tästä versiosta pois) laitetaan esimerkiksi ruokatermariin. Päälle kaadetaan kiehautettua vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Muista jättää termariin ylimääräistä tilaa, jotta ainekset mahtuvat turpoamaan. Termarifetapasta on valmista nautittavaksi muutaman tunnin päästä.

Retkikokit Riikka Roivainen ja Vilma Korhonen

Opettajina työskentelevien Riikan ja Vilman yhteinen retkeilyharrastus sai alkunsa samassa työpaikassa, kun eräoppaaksi kouluttautunut Riikka kyseli retkiseuraa. He jakavat retkikuulumisiaan Instagramissa @retkilumoa-tilillä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.