Maku

Retikkainen raaste (Sengiri-daikon no sunomono)

45 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
3


 

Tulosta
Teksti Teruyo Uematsu-Toikka
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 kplkurkkua
  • 2 kplporkkanaa
  • 1/2 kplretikkaa

Awasezu-kastike

  • 3 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa kaikki kasvikset tulitikun kokoisiksi pätkiksi. Voit oikaista raastamalla raastimen isoimmalla terällä tai käyttämällä juustohöylää.

Sekoita kastike lasissa ja lisää se kulhoon raasteen sekaan. Anna seistä jonkin aikaa jääkaapissa välillä ottimilla nostellen. Retikkainen raaste imee makua kastikkeesta, samalla tulitukut notkistuvat ja siemenet turpoavat ja pehmenevät. Tarjoa retikkaista raastetta paistetun kalan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5