Maku

Retiisiteeleivät ja naattilevite

35 min
0
0

Retiisiteeleivät ja naattilevite

GL
MU
0
0
Raasta retiisit meheviin teeleipiin ja sekoita naatit ricottalevitteen piristäjäksi. Koristele leipäset retiisiviipaleilla. Teeleivät ovat parhaimmillaan tuoreina.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Levite

  • 1 dlretiisin naatteja
  • 1 prk (250 g)ricottajuustoa
  • 1valkosipulinkynsi (murskattuna)
  • 3 rklbasilikaa (silputtuna)
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 2 rklruohosipulia (silputtuna)

Teeleivät

  • 2 dlretiisiraastetta
  • 2 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 2 1/2 dl(täysjyvä)vehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna)
  • 2 dlkermaviiliä

Voitelu

  • 2 rklvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Huuhtele retiisit. Irrota retiisien naatit ja poista huonot lehdet.

Kuumenna vettä kattilassa ja ryöppää naatit keittämällä niitä 1–2 minuuttia. Valuta naatit ja anna jäähtyä. Hienonna naatit.

Sekoita kaikki levitteen ainekset keskenään ja anna maustua reiskojen teon ajan jääkaapissa.

Valmista rieskat. Pese ja raasta retiisit. Voit jättää muutaman retiisin sivuun koristelua varten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää retiisiraaste, siirappi, voi ja kermaviili.

Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta 8 nokaretta leivinpaperin päälle. Litistä teeleiviksi jauhotetuin sormin. Voit painaa päälle hieman retiisiraastetta tai -viipaleita leipästen koristeeksi.

Voitele rieskat kevyesti.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Tarjoa retiisiteeleivät naattilevitteen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä