Maku

Rengasleipä (Guglhupf)

2 h 40 min
0
0

Rengasleipä (Guglhupf)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 100 gsipulia
  • 85 gpekonia
  • 1 1/2 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 1/2 dlrasvatonta maitoa
  • 25 ghiivaa
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1 rklhunajaa
  • 2 1/2 tlsuolaa
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja
  • 150 gvoita

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi pekoni. Kuumenna öljytilkka pannulla ja paista siinä sipulit ja pekonit. Lisää joukkoon rouhitut saksanpähkinät, kääntele hetki. Mausta seos rouhitulla mustapippurilla ja nosta jäähtymään.

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito ja liuota joukkoon hiiva. Lisää munat, juustoraaste, hunaja, suola sekä sipuli-pekoniseos. Sekoita taikinaan jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Alusta taikina tasaiseksi, peitä ja jätä kohoamaan noin 45 minuutiksi.

Voitele ja jauhota vetoisuudeltaan noin kahden litran rengasvuoka. Nujerra taikina ja jaa se vuokaan tasaisesti. Peitä vuoka liinalla ja anna leivonnaisen kohota, kunnes taikina hipoo vuoan yläreunaa.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista rengasleipää eli guglhupfia noin tunti, kunnes se on kauniisti ruskettunut. Anna rengasleivän jäähtyä vuoassaan kymmenisen minuuttia ja kumoa se sitten jäähtymään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä