Maku

Rengaskakkupikkuleivät (Kransekagesmåkager)

40 min
0
0

Rengaskakkupikkuleivät (Kransekagesmåkager)

GL
LA
MA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 300 gmantelimassaa
  • 1 dltomusokeria
  • 2 kplvalkuaista

Koristeluun

  • 30 kplhasselpähkinöitä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Raasta mantelimassa karkealla terällä. Sekoita kaikki aineet kattilassa, mieluiten vesihaudekattilassa. Kuumenna seosta samalla koko ajan vatkaten, kunnes se on lämmintä, muttei sormella koetettuna polttavan kuumaa.

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Nostele teelusikalla taikinanokareita pelleille. Koristele nokareet hasselpähkinöillä tai halutessasi manteleilla.

Paista yhtä pelillistä kerrallaan noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat vaalean ruskeita.

Irrota jäähtyneet leivonnaiset varovasti leivinpaperista ja anna niiden kuivahtaa ritilän päällä. Säilytä ilmavassa rasiassa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä