Maku

Red velvet -juustokakku

5 h 10 min
4.6
3

Red velvet -juustokakku

Red velvet -kakku ja tuorejuustokuorrutus ovat klassinen yhdistelmä. Tämän red velvet -juustokakun pohja löytyy kakun sisältä ja aivan uudessa muodossa.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Red Velvet -sydämet

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkaakaojauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 1/2 kplmunaa
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • 1/4 tlelintarvikeväriä (geelimäistä pastaväriä)

Valkosuklaa-juustokakku

  • 400 gtuorejuustoa
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 250 gvalkosuklaata
  • 4 kplliivatelehteä
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

5 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN4 h 20 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele ja vuoraa kakkuvuoka (Ø noin 20 cm) leivinpaperilla.

Sekoita red velvet -kakun kuivat aineet keskenään.

Riko muna lasiin ja sekoita se haarukalla tasaiseksi. Sekoita kulhossa puolet munasta ja yhdistä joukkoon öljy, maito ja etikka. Värjää seos punaiseksi elintarvikevärillä. Hyödynnä ylimääräinen puolikas muna leivonnaisten voitelussa tai munakkaassa.

Siivilöi kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ota jäähtyneestä kakusta kuvioita pienellä sydämenmuotoisella muotilla.

Öljyä ja tomusokeroi irtopohjavuoan (Ø noin 20 cm) reuna ja nosta se tarjoilualustalle.

Sulata juustokakun suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota puristetut liivatteet mehuun.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää valkosuklaa ja liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kääntele tuorejuustoseos nuolijalla kermavaahdon joukkoon.

Levitä puolet juustokakkutaikinasta vuokaan ja tee ympyrän muotoinen ura täytteeseen.

Nosta red velvet -sydämet uraan pystyyn toinen toisensa perään, kunnes ympyrä on valmis. Kaada loput juustokakkumassasta vuokaan ja tasoita pinta.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan.

Irrota kakku vuoasta ja koristele red velvet -murusilla.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä