Maku

Red velvet -browniet

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Tiiviin tahmaiset red velvet -browniet sopivat kauniin tummanpunaisen värinsä vuoksi ystävänpäivään. Suklaan makuiset red velvet -browniet kuorrutetaan pehmeällä tuorejuustokuorrutteella.
4.5
0
Julkaistu: 25.1.2017


Ainekset (16 palaa)

Taikina

  • 115 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljatahnaa
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 2 rklgeelimäistä elintarvikevärä (punaista)

Kuorrute

  • 200 gtuorejuustoa
  • 40 gvoita
  • 2 dltomusokeria
  • 1 tlsitruunan mehua
Tulosta

Nosta munat ja voi ajoissa huoneenlämpöön.

Voitele 20×20-senttinen vuoka, laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi, parin minuutin ajan. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää vaniljatahna.

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe, siivilöi jauhojen sekaan. Sekoita joukkoon myös geeliväri, kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan, tasoita lastalla. Paista uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Anna jäähtyä vuoassa, poista sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto pehmeäksi. Lisää tomusokeri ja sitruunamehu. 

Levitä leivoksen päälle, leikkaa paloiksi. Viimeistele sydänströsseleillä.

Säilytä red velvet -browniet jääkaapissa!

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »