Maku

Ravut

48 h 10 min
3
0

Ravut

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 24 kplrapua

Elvytysliemi

  • 5 dlvettä
  • 2 rklmerisuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 50 gtuoretta tilliä

Tarjoiluun

  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 kplsitruunaa (viipaloituna)

Tee näin

48 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN48 h

Ota pakasterapupaketti sulamaan jääkaappiin noin kahta päivää ennen nauttimista.
Valmista elvytysliemi noin päivää ennen rapujuhlia. Pane kulhoon kylmä vesi ja liuota siihen suola ja sokeri.
Valuta pakkauksen sulanut rapuliemi pois ja kaada tilalle uusi liemi. Lisää rapujen lomaan runsaasti tilliä. Peitä ravut ja nosta viileään noin vuorokaudeksi.
Noin puoli tuntia ennen tarjoilua valuta pois liemi ja kumoa ravut varovasti lävikköön valumaan.
Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä