Raputäytteiset pikkusuolaiset – rapeat filokupit kätkevät sisäänsä täyteläisen kreemin
3 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
3 h Raputäytteiset pikkusuolaiset ovat ylellisiä mutta helppoja alkupaloja. Rapeat kupit saavat täytteekseen täyteläistä jokirapukreemiä. Kupit voi tehdä jo etukäteen, mutta täytä ne juuri ennen tarjoamista.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.6.2018

Raputäytteiset pikkusuolaiset – rapeat filokupit kätkevät sisäänsä täyteläisen kreemin
Ainekset (24 kpl)
Kupit
- ½ pktfilotaikinaa (pakaste, esim. Kanaki)
- 20 gvoita sulatettuna
Raputäyte
- 1 tlkjokiravunpyrstöjä suolaliemessä (400 g, esim. Arvo Kokkonen)
- 2 tlkartisokansydämiä (à 115 g)
- 1 tlksmetanaa (120 g)
- ½ dlmajoneesia
- 1 rklsitruunamehua
- 1–2 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2kevätsipulia
- 2–3tillin oksaa
Koristeluun
- tilliä
Raputäytteiset filokupit valmistuvat näin:
- Sulata taikina ohjeen mukaan. Levitä arkit pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Leikkaa toinen osa kuuteen n. 12 x 12 -senttiseen neliöön. Nosta pieniin, kevyesti voideltuihin muffinivuokiin 2–3 taikina-arkkipalaa. Paina ne tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille ja taita reunoja ulospäin. Voitele reunat voisulalla. Nosta 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi tai kunnes kupit ovat ruskistuneet. Nosta jäähtyneet kupit vuoista ja säilytä kuivassa.
- Valuta ravut ja artisokat. Nosta puolet tehosekoittimeen. Lisää smetana, majoneesi, mehu, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.
- Kumoa täyte kulhoon. Sekoita joukkoon 2/3 lopuista ravuista ja säästä loput koristeluun. Saksi mukaan kevätsipulit ja tilli. Sekoita.
- Lusikoi filokuppeihin raputäytettä ja koristele lopuilla ravuilla sekä tillillä. Tarjoa heti.
Vinkki!
Lopun taikinan voit laskostaa ja laittaa tiiviiseen rasiaan. Se säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena viikon.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0