Kotivinkki

Raputäytteiset pikkusuolaiset – rapeat filokupit kätkevät sisäänsä täyteläisen kreemin

3 h 45 min
0
0

Raputäytteiset pikkusuolaiset – rapeat filokupit kätkevät sisäänsä täyteläisen kreemin

Teksti Kati Pohja
Kuvat Pia Inberg
Tulosta
Mainos
Raputäytteiset pikkusuolaiset ovat ylellisiä mutta helppoja alkupaloja. Rapeat kupit saavat täytteekseen täyteläistä jokirapukreemiä. Kupit voi tehdä jo etukäteen, mutta täytä ne juuri ennen tarjoamista.

Ainekset (24 kpl)

Kupit

  • ½ pktfilotaikinaa (pakaste, esim. Kanaki)
  • 20 gvoita sulatettuna

Raputäyte

  • 1 tlkjokiravunpyrstöjä suolaliemessä (400 g, esim. Arvo Kokkonen)
  • 2 tlkartisokansydämiä (à 115 g)
  • 1 tlksmetanaa (120 g)
  • ½ dlmajoneesia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1–2 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2kevätsipulia
  • 2–3tillin oksaa

Koristeluun

  • tilliä

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Raputäytteiset filokupit valmistuvat näin:

  1. Sulata taikina ohjeen mukaan. Levitä arkit pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Leikkaa toinen osa kuuteen n. 12 x 12 -senttiseen neliöön. Nosta pieniin, kevyesti voideltuihin muffinivuokiin 2–3 taikina-arkkipalaa. Paina ne tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille ja taita reunoja ulospäin. Voitele reunat voisulalla. Nosta 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi tai kunnes kupit ovat ruskistuneet. Nosta jäähtyneet kupit vuoista ja säilytä kuivassa.
  2. Valuta ravut ja artisokat. Nosta puolet tehosekoittimeen. Lisää smetana, majoneesi, mehu, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kumoa täyte kulhoon. Sekoita joukkoon 2/3 lopuista ravuista ja säästä loput koristeluun. Saksi mukaan kevätsipulit ja tilli. Sekoita.
  4. Lusikoi filokuppeihin raputäytettä ja koristele lopuilla ravuilla sekä tillillä. Tarjoa heti.

Vinkki!

Lopun taikinan voit laskostaa ja laittaa tiiviiseen rasiaan. Se säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena viikon.

MITÄ PIDIT?
0