Maku

Rapusilakat

45 min
4
0

Rapusilakat

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gsilakkafileitä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Kastike

  • 3/4 dlketsuppia
  • 1/6 dltomaattipyreetä
  • 2 rklomenaviinetikkaa
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 4 rkltuoretta tilliä

Koristeluun

  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ripottele leikkuulaudalle puolet suolasta ja valkopippurista. Lado silakkafileet mausteiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Mausta silakat lopuilla mausteilla ja kääri fileet rullalle niin, että lihapuoli jää päällepäin. Lado rullat voideltuun uunivuokaan vieri viereen.

Sekoita tomaattiketsuppi ja -pyree keskenään. Lisää joukkoon omenaviinietikka ja öljy. Mausta seos suolalla ja tillillä. Kaada kastike silakoiden päälle niin, että rullat peittyvät.

Kypsennä rapusilakoita 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa rapusilakat keitettyjen perunoiden, salaatin ja tumman leivän kera.

•Rapusilakat ovat oikeastaan huijaussilakoita. Nimensä ne ovat luultavasti saaneet punaisesta väristään. Kieltämättä ne kyllä vähän muistuttavat ravunpyrstöjä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä