4,7(6)
Jättikatkaravut sukelsivat kookos-inkivääriliemeen! Mausteinen rapucurry valmistuu tuossa tuokiossa
25 min
Inkiväärinen rapucurry maistuu talviurheilun jälkeen ihanalta basmatiriisin kanssa. Lisää katkaravut vasta ihan lopussa, jotta ne jäävät meheviksi.
12.1.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1 rklinkivääriä raasteena
2valkosipulinkynttä
1sipuli
1 rklöljyä
200 gbroccoliinia
1 tlpunaista currytahnaa
1 prktomaattimurskaa
1 tlkkookosmaitoa (250 ml)
1 rklkalakastiketta
400 graakoja kuorittuja jättiravun­pyrstöjä sulatettuna
Lisäksi
5 dlbabypinaattia
limenlohkoja

Rapucurry valmistuu näin:

  1. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valko­sipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna öljy korkeareunaisessa kasarissa ja paista broccoliineja keskilämmöllä pari minuuttia. Siirrä broccoliinit syrjään ja paista ­sipuleita ja currytahnaa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja ­kalakastike kasariin ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä broccoliinit takaisin kasariin yhdes­sä rapujen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä 2 minuuttia. Siirrä kasari syrjään liedeltä ja sekoita pinaatti joukkoon. Tarjoa limenlohkojen ja leivän kanssa. Voit keittään padan kaveriksi ­halutessasi myös basmatiriisiä.

Vinkki!

Voit käyttää myös kypsiä, kuorettomia pakaste­katkarapuja. Loppukypsennys kannattaa tällöin supistaa alle minuuttiin, jotta ravut eivät sitkisty.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.