Kotivinkki

Jättikatkaravut sukelsivat kookos-inkivääriliemeen! Mausteinen rapucurry valmistuu tuossa tuokiossa

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Inkiväärinen rapucurry maistuu talviurheilun jälkeen ihanalta basmatiriisin kanssa. Lisää katkaravut vasta ihan lopussa, jotta ne jäävät meheviksi.
4.7
0
Julkaistu: 12.1.2022


Ainekset (4 annosta)

  • 1 rklinkivääriä raasteena
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1sipuli
  • 1 rklöljyä
  • 200 gbroccoliinia
  • 1 tlpunaista currytahnaa
  • 1 prktomaattimurskaa
  • 1 tlkkookosmaitoa (250 ml)
  • 1 rklkalakastiketta
  • 400 graakoja kuorittuja jättiravun­pyrstöjä sulatettuna

Lisäksi

  • 5 dlbabypinaattia
  • limenlohkoja
Tulosta

Rapucurry valmistuu näin:

  1. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valko­sipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna öljy korkeareunaisessa kasarissa ja paista broccoliineja keskilämmöllä pari minuuttia. Siirrä broccoliinit syrjään ja paista ­sipuleita ja currytahnaa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja ­kalakastike kasariin ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä broccoliinit takaisin kasariin yhdes­sä rapujen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä 2 minuuttia. Siirrä kasari syrjään liedeltä ja sekoita pinaatti joukkoon. Tarjoa limenlohkojen ja leivän kanssa. Voit keittään padan kaveriksi ­halutessasi myös basmatiriisiä.

Vinkki!

Voit käyttää myös kypsiä, kuorettomia pakaste­katkarapuja. Loppukypsennys kannattaa tällöin supistaa alle minuuttiin, jotta ravut eivät sitkisty.

Kommentoi »