Maku

Rapsakka riisiherkku

1 h 5 min
4
0

Rapsakka riisiherkku

GL
KA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 dlriisipuuroa
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)

Luumusiirappi

  • 100 gkuivattuja luumuja (silputtuna)
  • 5 dlglögijuomaa (punaista)
  • 3 kpltähtianista
  • 1 rklmustaherukkamehutiivistettä

Mantelitoska

  • 2 rklvoita
  • 1 1/2 rklfariinisokeria
  • 2 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon vaahdotettu vaniljakastike. Jaa annoskulhoihin ja säilytä peitettyinä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.
Keitä siirappi. Mittaa kattilaan luumut, glögi ja tähtianikset. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään.
Nosta siivilä kulhon päälle. Kumoa luumuseos siivilään ja painele sitä lusikalla hieroen, jotta saat siirapin tarkasti talteen. Sekoita luumusiirapin joukkoon mehu ja tarkista maku.
Sulata voi paistinpannulla. Lisää joukkoon sokeri ja mantelilastut. Kääntele, kunnes lastut ovat kauniin ruskeat. Kumoa seos lautaselle jäähtymään.
Pirskota puuroherkun päälle luumusiirappia. Ripottele pinnalle rapeaa manteliseosta. Tarjoa loppu toska ja siirappi erikseen lisättäväksi rapsakkaan riisiherkkuun.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä