Maku

Rasvainen piimä & suora pelti – siinä perinteisen savolaisen ohrarieskan salaisuus! Poimi Rapion myllyn suositun rieskan resepti

2 h 5 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
2 h
Eteläsavolainen ohrarieska on perinteisesti juhannuspöydän vakiotarjottava. Ohraryyneistä leivottu rieska muistuttaa hieman pannukakkua, sillä taikina jätetään löysäksi ja kumotaan pellille leivinpaperin päälle paistumaan. ”Taikinassa kannattaa käyttää rasvaista piimää, ja uunin ja pellin pitää olla suorassa, jotta rieska paistuu tasaisesti”, juvalaisen Rapion myllyn yrittäjä Pia Härkönen vinkkaa. Poimi Rapion myllyn suosittu rieskaresepti!
SO
KA
5
0
Julkaistu: 21.6.2021


Ainekset (1 pellillinen)

  • ½ lvettä
  • 1 l rasvaista piimää
  • 4 dlrieskaryynejä (Rapion mylly)
  • 1kananmuna
  • 2 rklvoisulaa
  • 1 tlsuolaa
Tulosta

Rapion myllyn ohrarieska leivotaan näin:

  1. Laita ryynit turpoamaan veteen vähintään tunniksi.
  2. Lisää piimä, muna, voisula ja suola. Sekoita.
  3. Kaada seos leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista rieskaa 200 asteessa noin 50–60 minuuttia.
  4. Tarjoa munavoin kanssa.

Vinkki!

Pienen osan piimästä voi vaihtaa kermaan tai kermaviiliin. Ryynejä voi turvottaa vaikka yön yli, laita tällöin seos kylmään.

Kommentoi »