Maku

Rapeat vuohenjuusto-tomaatit

45 min
MU
KA
4
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (15 annosta)

  • 15 kpltomaattia
  • 8 kplpaahtoleipäviipaletta (pieneksi kuutioituna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 200 gvuohenmaitojuustoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Huuhtele tomaatit. Leikkaa kansipalat ja koverra teelusikalla sisus pois (käytä sisus esim. jauhelihakastikkeeseen tai sosekeittoon).

Kuumenna öljy paistinpannussa ja kääntele siinä kuivahtaneesta paahtoleivästä leikatut minikokoiset leipäkuutiot. Purista pannuun valkosipulinkynnet ja kääntele seosta kunnes se on paahtunut kauniisti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla.

Pane tomaattien pohjalle kerros leipäkuutioita, paina sitten pala juustoa tomaattipesään ja täytä kukkuralleen leipäkuutioilla. Nosta tomaatit uuninkestävälle vadille ja kypsennä 200 asteessa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4