Rapeat vegaanisämpylät

1 h 55 min
0
0

Rapeat vegaanisämpylät

MA
MU
VE
0
0
Riisijauhovelli tekee vegaanisten sämpylöiden pinnan rapeaksi ja hauskan repeileväksi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 50 gtuorehiivaa (1 paketti)
  • 5 dlkivennäisvettä
  • 13 dlsämpyläjauhoja
  • 3/4 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1 1/4 dlvettä
  • 2 tlhiivaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlriisijauhoja

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Ota hiivasta 2 tl ja kääri se kelmuun. Liuota loppu hiiva kivennäisveteen. Lisää 4–5 dl sämpyläjauhoja, kunnes seos on vellimäistä. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen 10 minuutiksi. Kun taikinavelli kuplii, voit jatkaa sen työstämistä.

Alusta taikinaan loput jauhot ja suola. Vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 12 palaan ja leivo ne soikeiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pelleille ja peitä liinalla.

Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Mittaa leipien kohotessa kulhoon vesi ja liuota siihen kelmuun käärimäsi hiiva.

Lisää öljy, sokeri, suola ja riisijauhot. Sekoita tahnaksi.

Jaa riisijauhotahna kohonneiden sämpylöiden päälle ja levitä veitsellä peittämään sämpylän pinta. Nosta sämpylät 225-asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä