Rapeat turskatikut

20 min
0
0

Rapeat turskatikut

Rapeat turskatikut ja sitruunainen tillidippi ovat mainiota sormisyötävää. Ohuiksi leikatut turskan palat leivitetään ja paistetaan rapeiksi voi-öljyseoksessa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 400 gturskaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 rklvoita
  • 2 rklöljyä

kastike

  • 100 gkermaviiliä
  • 1/2 dlhienonnettua tilliä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Leikkaa turskafileet noin 1 cm paksuisiksi ja 10 cm pitkiksi tikuiksi. Pyörittele talouspaperilla kuivatut kalan palat ensin vehnäjauhoissa, joissa on ripaus suolaa. Seuraavaksi kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Paista turskatikkuja voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapsakoita. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

Valmista kastike sekoittamalla hienonnettu tilli, sitruunamehu, suola ja kermaviili keskenään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä