Kotivinkki

Rapeat tortillat ja kikhernesalaatti

18 min
0
0

Rapeat tortillat ja kikhernesalaatti

KA
0
0
Rapeat tortillat ja kikhernesalaatti on ihana iltapala. Täytteen kikherneet voit korvata säilykepavuilla, katkaravuilla tai sulatetuilla pakasteherneillä.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4tortillalettua
  • n. 1 dlpestoa tai currytahnaa
  • n. 2½ dluunissa sulavaa juustoraastetta, esim. cheddaria (150 g)

Kikhernesalaatti

  • 1 prkkikherneitä (400 g)
  • 2 dlyrttejä, esim. persiljaa
  • 2 dlbasilikaa
  • 2 dlmainttua tai korianteria
  • 2tomaattia tai 10 kirsikkatomaattia
  • ½tuorekurkku
  • 1pieni punasipuli
  • 3-5aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
  • 1 rklsitruunamehua
  • muutama tippa Tabascoa
  • ripaus suolaa ja sokeria

Tee näin

18 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN8 min

1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Levitä pesto ja juustoraaste tortillalettujen päälle. Paista 8–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

2. Kun tortillat ovat uunissa, valmista salaatti. Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada kulhoon. Hienonna yrtit. Pese ja kuutioi kurkku ja tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki kikhernesalaatin ainekset keskenään. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

3. Lusikoi tortillalettujen päälle kikhernesalaattia. Syö rapeat tortillat ja kikhernesalaatti heti!

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä