Rapeat suolapähkinäiset kanafileet karhunvatukkamascarponella

35 min
0
2

Rapeat suolapähkinäiset kanafileet karhunvatukkamascarponella

Kylmenevien iltojen todellinen gluteeniton gourmet fast food. Pähkinäisten parmesaaniraasteella höystettyjen kanafileiden seuraksi sopii hyvin karhunvatukkainen mascarpone.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

Kuorrute

  • 4 kplkananfilettä
  • 4 rklsuolapähkinöitä
  • 3 rklmaissijauhoja
  • 1 tlsipulijauhetta
  • 0,5 tlleivinjauhetta
  • 1 tltuoretta timjamia (hienoksi hienonnettuna)
  • 1 dlparmesaanijuustoa
  • 0,5 dlpiimää
  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 0,25 tlmustapippuria
  • 0,5 tlsuolaa

Dippi

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 rklkarhunvadelmahilloa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlvaahterasiirappia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Hienonnetaan sauvasekoittimella pähkinät jauheeksi. Lisätään joukkoon maissijauhot, sipulijauhe, leivinjauhe, hienonnettu timjami ja parmesaaniraaste. Levitetään seos lautaselle. Laitetaan toiselle lautaselle kananmunan valkuainen sekä piimä, sekoitetaan. Kastetaan fileiden molemmat puolet kananmunassa, ripotellaan päälle mustapippuria sekä suolaa. Painellaan fileen molemmat puolet pähkinäjuustoseokseen ja paistetaan leivitetyt fileet molemmin puolin pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa kolmisen minuuttia niin että pinta ruskistuu ja tulee rapeaksi. Paistetaan kypsäksi uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Valmistetaan dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarjoillaan hyvän salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä