Maku

Rapeat riisikakkuset

40 min
GL
KA
LA
MA
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dlvettä
  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
  • 1 tlsuolaa
  • 400 gkookosmaitoa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää riisi ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Sekoittele välillä, että riisi pysyy irtonaisena. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, lisää kookosmaito ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Levitä riisipuuroa muistuttava seos matalaan, voideltuun uunivuokaan. Tähän asti voit valmistella lisäkkeen jo edellisenä päivänä ja säilyttää peitettynä viileässä.

Paista 225 asteessa 10–15 minuuttia, nosta vuoka sitten ylätasolle ja kytke hetkeksi grillivastukset päälle. Paahda, kunnes pinta on saanut kauniin värin (noin 5 minuuttia).

Leikkaa noin 5×5 cm kokoisiksi riisikakkuneliöiksi ja tarjoa rapeat riisikakut lihafonduen lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3