Maku

Rapeat ravunpyrstöt ja mangodippi

24 h 20 min
3.8
0

Rapeat ravunpyrstöt ja mangodippi

Rapeat ravunpyrstöt ja mangodippi ovat täydellistä juhlanaposteltavaa! Rapsakat ravut ja hedelmäinen dippi toimivat saumattomasti yhteen.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gjättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 kplmunaa

Pankoseos

  • 3 dlkorppujauhoja (japanilaisia pankojauhoja)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Mangodippi

  • 1 kpltuoretta mangoa
  • 2 1/2 dlmajoneesia
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 kpllimettiä (kuoriraastetta 2 tl + mehua 2 rkl)
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Sulata jättikatkaravunpyrstöt jääkaapissa yön yli. Valuta neste huolellisesti ja taputtele ravut kuiviksi talouspaperilla.

Riko munat lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.

Sekoita toisella lautasella korppu- tai pankojauhot, suola ja pippurit.

Kääntele katkaravut ensin munassa ja sitten pankossa niin, että ravut peittyvät kauttaaltaan kuorrutuksella. Siirrä ravut peitettynä jääkaappiin. Tämän voit tehdä noin tuntia ennen tarjoilua.

Kuori ja paloittele mango. Soseuta se sauvasekoittimella.

Yhdistä mangosose majoneesiin ja lisää muut ainekset. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, limetinmehua tai chiliä. Jos seos on liian ohutta, lisää majoneesia.

Siirrä dippi annoskulhoihin ja nosta peitettynä jääkaappiin.

Siirrä kuorrutetut ravut rypsiöljyllä sivellylle foliolle uunipellille.

Paista nopeasti grillivastuksen alla kauniin värisiksi ja rapeiksi, noin 5 minuuttia. Tarkkaile uunia. Tarjoa heti dipin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä