Maku

Rapeat pistaasikeksit

3 h
0
0

Rapeat pistaasikeksit

GL
0
0
Pistaasikeksien rapeus ja maku syntyvät voilla. Voit leipoa keksit jo hyvissä ajoin purkkiin odottamaan, sillä ne säilyttävät rapeutensa kannen alla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmuna
  • 3 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
  • kuorittuja pistaaseja (hienoksi rouhittuna, esim. Urtekramin suolaamattomia)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Reunoille ja päälle

  • 1 dlkuorittuja pistaaseja (hienoksi rouhittuna)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm). Kierittele se rouhituissa pistaaseissa.

Kääri taikinatanko leivinpaperiin ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön ajaksi.

Leikkaa tangosta noin puolen sentin paksuisia viipaleita leivinpaperin päälle pellille. Ripottele viipaleille pistaasirouhetta.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä