Maku

Rapeat pistaasikeksit

3 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h
Pistaasikeksien rapeus ja maku syntyvät voilla. Voit leipoa keksit jo hyvissä ajoin purkkiin odottamaan, sillä ne säilyttävät rapeutensa kannen alla.
GL
0
1
Julkaistu: 17.8.2017


Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmuna
  • 3 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
  • 1 dlkuorittuja pistaaseja (hienoksi rouhittuna, esim. Urtekramin suolaamattomia)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Reunoille ja päälle

  • 1 dlkuorittuja pistaaseja (hienoksi rouhittuna)
Tulosta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Muotoile taikinasta tanko (Ø 4 cm). Kierittele se rouhituissa pistaaseissa.

Kääri taikinatanko leivinpaperiin ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön ajaksi.

Leikkaa tangosta noin puolen sentin paksuisia viipaleita leivinpaperin päälle pellille. Ripottele viipaleille pistaasirouhetta.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

1 kommentti