Maku

Rapeat merisuola-etikkaperunat

40 min
4.5
0

Rapeat merisuola-etikkaperunat

Etikalla maistetussa vedessä keitetyt perunat paistetaan rapeiksi pannulla. Viimeistele perunat merisuolalla ja ruohosipulilla - koukuttavan hyvää!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 500 gperunoita
  • 1.5 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 rklvoita
  • sormisuolaa (esim. Maldon)
  • mustapippuria
  • ruohosipulia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Pese ja kuori perunat. Uuden sadon perunoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat reilun kokoisiksi lohkoiksi.

Peitä perunat vedellä kattilassa. Lisää veteen etikka ja reilu hyppysellinen suolaa. Keitä perunat napakan kypsiksi 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä.

Kuumenna voi reilulla keskilämmöllä pannulla. Paista perunat voissa välillä käännellen 10 minuuttia kunnes ne ovat saanet rapean pinnan.

Mausta perunat hyvälaatuisella merisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä