Maku

Rapeat lanttulastut

2 h 45 min
4.3
3

Rapeat lanttulastut

GL
KA
MU
3
4.3
Teksti Saara Törmä
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 1000 glanttua
  • 3 rklruokaöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlvalkopippuria (jauhettua)
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 1/4 tlkanelia

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Tee lanttulastut juhlia edeltävänä iltana tai jo muutamaa päivää aiemmin.

Leikkaa lanttu lohkoiksi, kuori ne ja viipaloi ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi lastuiksi. Lastut saavat olla kooltaan vähintään 5×5 sentin kokoisia, sillä ne kutistuvat kuivuessaan. Yritä saada lastuista mahdollisimman saman paksuisia, jotta ne paistuvat tasaisesti.

Kaada lastut kulhoon ja lisää joukkoon öljy sekä mausteet. Sekoita huolellisesti.

Järjestele lastut kahdelle pellille leivinpaperin päälle vieri viereen. Paahda lastuja 225-asteisessa uunissa ensin noin 10 minuuttia, jotta ne vähän ruskistuvat ja kypsyvät. Laske lämpö sitten 100 asteeseen ja jätä lastut uuniin puoleksi tunniksi. Siirrä lastut uuniritilälle ja laske lämpö 50 asteeseen. Anna lastujen rapeutua vielä muutaman tunnin. Tarkka paisto- ja kuivatusaika riippuu lastujen paksuudesta.

Säilytä lastut kuivassa. Jos lastut menettävät rapeuttaan, voit lämmittää ne nopeasti tarjolle 125-asteisessa uunissa. Ole tarkkana, kuivat lastut palavat nopeasti.

Nosta lastuille nokareet sinihomejuusto- tai fetatahnaa ja tarjoile alkupalana.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä