Maku

Rapeat juuresleivät

1 h 5 min
4
0

Rapeat juuresleivät

KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Aki Wahlman
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gvaaleaa vuokaleipää

Uppopaistoon

  • 1 dloliiviöljyä

Uunipellille

  • 6 rklmerisuolaa
  • 200 gpunajuurta
  • 200 gkeltajuurta
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)

Salaattiin

  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 100 grucolaa
  • 1/6 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Levitä uunipellille ohut kerros karkeaa merisuolaa ja lado juurekset kokonaisina pellille. Kypsennä juureksia suolapetillä noin puoli tuntia. Ota pelti uunista ja anna juuresten jäähtyä kosketuslämpöisiksi.

Kuori kypsät juurekset ja leikkaa ne lohkoiksi. Mausta myllystä rouhitulla valkopippurilla ja oliiviöljyllä.

Leikkaa leipä viipaleiksi, poista reunat ja uppopaista viipaleet oliiviöljyssä rapeiksi. Nosta leipäviipaleet talouspaperin päälle valumaan.

Hiero valkosipulinkynnellä salaattikulhon pohjaa, nosta kulhoon huuhdellut rucolat, mausta suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla. Pöyhi salaattia niin, että maut tasaantuvat.

Jaa salaatti ja maustetut, rapeat juurekset leipien päälle ja pirskota pintaan balsamicoa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä