Maku

Rapeat broilerinuijat

50 min
5
1

Rapeat broilerinuijat

GL
MA
1
5
Kuorruta koipipalat täydellisen rapeiksi maissi- ja kookoshiutaleilla. Uunissa nuijat kypsyvät käryttämättä ja vähemmällä rasvalla. Supernopea pikamajoneesi on mainio dippi näille kanaherkuille!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gbroilerin koipia (maustamattomia koipipaloja)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna )

Maissi-kookosmuru

  • 3 dlcorn flakes -maissihiutaleita (gluteenittomia, murennettuna)
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 tlcurrya
  • 3 rklrypsiöljyä

Pika-aioli

  • 1 kplmunaa
  • 1 tldijoninsinappia
  • 2 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta rakuunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Valmista rapeat broilerinuijat näin:

Sivele broilerin koipipaloihin öljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Yhdistä kulhossa maissihiutaleet, kookoshiutaleet ja curry. Kierittele koipipalat seoksessa niin, että ne peittyvät tasaisesti.

Nosta koipipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Valele päälle hieman öljyä.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes broilerinuijat saavat kauniin värin.

Valmista pikamajoneesi. Riko muna korkeareunaisen astiaan. Lisää sinappi ja öljy.

Nosta sauvasekoitin astian pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta laite samalla hitaasti ylös. Näin seos muuttuu sakeammaksi.

Mausta majoneesi etikalla, suolalla, valkosipulilla ja rakuunalla.

Tarjoa broilerinuijat heti pika-aiolin ja salaatin kanssa.

Vinkki!

* Jos ruokailijoissa ei ole keliaakikoita, voit käyttää tavallisia maissihiutaleita, jotka sisältävät ohramallasuutetta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä