Rapeat broilerinkoivet

1 h 10 min
3
1

Rapeat broilerinkoivet

MU
1
3
Rapeat broilerinkoivet ovat yhtä aikaa meheviä ja rapsakoita. Koipireisien salaisuus on maissihiutaleilla leivittämisessä. Tätä kannattaa testata!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1300 gbroilerin koipi-reisiä
  • 2 dlrasvatonta piimää
  • 1 rklsuolaa
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 4 dlcorn flakes -maissihiutaleita

Kastike

  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 100 graejuustoa
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 8 kplperunaa (lohkottuna)
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Rapeat koipireidet valmistuvat näin:

Mittaa piimä lautaselle. Sekoita keskenään toisella lautasella suola, yrttiseos ja käsin murennetut maissihiutaleet.

Kasta broilerin koipireidet (4 kpl) piimään ja anna ylimääräisen piimän valua pois. Kieritä koipireidet huolellisesti mauste-maissihiutaleseoksessa. Nosta ne sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Ota pannu ulos ja lisää perunat leivinpaperin päälle. Pirskottele perunoille öljyä ja ripottele päälle suolaa sekä yrttiseosta. Kääntele lastalla mausteet sekaisin. Nosta pannu takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Kun broilerin koipireidet ovat sopivasti ruskistuneet, peitä ne alumiinifoliolla.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa ja tabascoa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä