Tuplasti rapeutta! Makoisat mantelikalapalat ja ruutuperunat paistuvat yhden astian taktiikalla
55 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
35 minKotiruokaklassikko mantelikala saa nyt entistäkin makoisamman muodon! Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät kalapalat tarjoillaan vähintään yhtä rapeiden ruutuperunoiden kanssa. Koko ateria valmistuu näppärästi samalla pellillä tai vuoassa.
MU
3.5
Kuvat
Julkaistu 10.1.2023

Tuplasti rapeutta! Makoisat mantelikalapalat ja ruutuperunat paistuvat yhden astian taktiikalla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 ghauki-, kuha- tai alaskanseitifileepalaa ((ruodotonta))
- ½ tl suolaa
Mantelikuorrutus
- 2 rklranskankermaa
- 25 gvoita
- ½sitruuna
- 1½ dl mantelilastuja
- 1 dlpankokorppujauhoja
- ½ tl suolaa
- ⅓ tl mustapippuria
Ruutuperunat
- 6perunaa ((esim. Bellarosa))
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 tltimjamia
- 1 tlvalkosipulijauhetta
- 1 tlsuolaa
- ½ tl mustapippuria
Viimeistely
- tilliä
- sitruuna
Rapea mantelikala ja ruutuperunat − ohje:
- Valmista perunat. Pese ja halkaise perunat. Leikkaa halkaisupintaan ruudukko niin, että peruna pysyy koossa.
- Sekoita öljy, timjami, valkosipulijauhe, suola ja pippuri. Voitele perunat seoksella ja pane ne halkaisupinta alaspäin uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
- Mausta kalapalat suolalla. Levitä ranskankermaa ohut kerros kalan pinnalle. Sulata voi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita loput kuorrutuksen aineet.
- Ota vuoka uunista ja pane kalapalat perunoiden lomaan. Lusikoi mantelikuorrutus kalapalojen päälle.
- Paista vielä 200 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsynyt ja pinta ruskistunut. Käännä perunat ruudukko ylöspäin. Viimeistele ruoka tillillä ja sitruunalohkoilla.
Vinkki!
Hauskan ulkonäön lisäksi perunoiden pintaan leikattu ruudukko nopeuttaa kypsymistä ja tekee potuista rapeapintaiset.

"Näihin en koskaan kyllästy" – Rapeat kalapuikot on helppo tehdä itse, katso huippukokin ohje!
Maku

Rapea kala-perunapelti – mehevät kirjolohipalat ja rapsakat potut kohtaavat fish & chips -tyylisessä perjantai-illan herkussa
Maku

Näkkäriseiti – arjen parhaat kalapalat kuorrutetaan rapsakalla näkkileipämurulla
Kotivinkki

Helppo silakkapihvipelti on viikon näppärin kalaruoka! Rapea uuniherkku saa makua kapris-tillitahnasta
Maku

Rapeat haukipalat
Maku

Rapea uunilohi
Maku

Fish & chips uudella tavalla! Kalapelti on koko perheen arjen luottoruoka – tarjoile se limejogurtin kanssa
Maku

Sitruunaiset silakkapihvit ja lohkoperunat
Maku