Maku

Tuplasti rapeutta! Makoisat mantelikalapalat ja ruutuperunat paistuvat yhden astian taktiikalla

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Kotiruokaklassikko mantelikala saa nyt entistäkin makoisamman muodon! Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät kalapalat tarjoillaan vähintään yhtä rapeiden ruutuperunoiden kanssa. Koko ateria valmistuu näppärästi samalla pellillä tai vuoassa.
MU
3.5
0
Julkaistu 10.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 600 ghauki-, kuha- tai alaskanseitifileepalaa ((ruodotonta))
  • ½ tl suolaa

Mantelikuorrutus

  • 2 rklranskankermaa
  • 25 gvoita
  • ½sitruuna
  • 1½ dl mantelilastuja
  • 1 dlpankokorppujauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria

Ruutuperunat

  • 6perunaa ((esim. Bellarosa))
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlvalkosipulijauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tl mustapippuria

Viimeistely

  • tilliä
  • sitruuna
Tulosta

Rapea mantelikala ja ruutuperunat − ohje:

  1. Valmista perunat. Pese ja halkaise perunat. Leikkaa halkaisupintaan ruudukko niin, että peruna pysyy koossa.
  2. Sekoita öljy, timjami, valkosipulijauhe, suola ja pippuri. Voitele perunat seoksella ja pane ne halkaisupinta alaspäin uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
  3. Mausta kalapalat suolalla. Levitä ranskankermaa ohut kerros kalan pinnalle. Sulata voi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita loput kuorrutuksen aineet.
  4. Ota vuoka uunista ja pane kalapalat perunoiden lomaan. Lusikoi mantelikuorrutus kalapalojen päälle.
  5. Paista vielä 200 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsynyt ja pinta ruskistunut. Käännä perunat ruudukko ylöspäin. Viimeistele ruoka tillillä ja sitruunalohkoilla.

Vinkki!

Hauskan ulkonäön lisäksi perunoiden pintaan leikattu ruudukko nopeuttaa kypsymistä ja tekee potuista rapeapintaiset.

Kommentoi »