5(2)
Mac & cheese -pelti – juustoinen makaroniklassikko saa koukuttavan rapean pinnan uunipellillä!
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Cheddar-juustolla höystetty amerikkalaisherkku valmistuu rapeapintaiseksi, kun kypsennät sen uunivuoan sijaan pellillä. Tuunaa reseptiä maun mukaan esimerkiksi lehtipersiljalla tai aurinkokuivatuilla tomaateilla.
28.8.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 pssmakaronia
3 dlvettä
1 rklkasvisfondia
2 dlsoijarouhetta
2valkosipulinkynttä
1–2punaista chiliä
¼ tlmustapippuria
½ tlsuolaa
4 dlcheddar-juustoraastetta
4 dlruokakermaa
2 rklkorppujauhoja
2 rkloliiviöljyä

Rapea mac & cheese -pelti – ohje:

  1. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, isossa kattilassa.
  2. Kiehauta pienessä kattilassa 3 dl vettä ja kasvisfondi. Siirrä kattila syrjään ja lisää soijarouhe liemeen turpoamaan noin 10 minuutiksi.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili.
  4. Valuta makaronit huolellisesti ja laita takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon soijarouhe kasvisliemen kanssa, valkosipuli, chili, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kaada ruokakerma päälle. Ripottele pinnalle tasaiseksi kerrokseksi korppujauhot ja oliiviöljy. Kypsennä uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Vinkki!

Tuunaa reseptiä jääkaapin tarjonnan ja maun mukaan. Tuoreyrteistä sopivat varsinkin lehtipersilja ja salvia. Aurinkokuivatut tomaatit tai oliivit tuovat mehevyyttä. Cheddarin voi korvata muu rasvainen ja kova juusto, esimerkiksi gouda.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.