Maku

Rapea luumu-lehtikaalisalaatti

20 min
5
0

Rapea luumu-lehtikaalisalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Oletko kokeillut paahtaa lehtikaalia uunissa? Se kannattaa! Tämä ihana rapea salaatti tekee oikeutta niin luumuille kuin lehtikaalillekin.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 2 kplpunasipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 200 glehtikaalia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 kplluumuja (isoa)
  • 250 gmozzarellajuustoa (palloja)
  • 1 dlpistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)

Kastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 2 rklvalkoviinietikkaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Aloita ihanan luumu-lehtikaalisalaatin valmistus kuorimalla ja viipaloimalla punasipulit. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet.

Revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Nosta lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita niiden joukkoon valkosipuli, oliiviöljy, suola ja pippuri. Jos käytät pieniä peltejä, valmista kaali kahdessa erässä, jotta kaalikerroksesta ei tule liian paksua ja kaalit rapeutuvat uunissa.

Tee pellille tilaa punasipulirenkaille. Lado ne kaalien viereen.

Kypsennä kaalia ja sipuleita 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman rapeaa. Tarkkaile kypsymistä: kaalin on tarkoitus hieman kuivua, ei ruskistua.

Huuhdo ja puolita luumut. Poista kivet ja viipaloi luumut.

Valmista salaattipeti kypsennetystä kaalista ja sipulista. Ripottele päälle luumuviipaleet, mozzarellapallot ja pistaasirouhe.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä