Kotivinkki

Rapea lehtikaalisalaatti

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Lehtikaalisalaatti sopii alkusyksyn herkkupöytään. Rapsakaksi paahdetut lehtikaalit ovat rouskuva pari kypsille nektariineille ja sinihomejuustolle.
0
0
Julkaistu: 24.8.2017


Ainekset (5 annosta)

  • 1iso sipuli
  • 1 pstuoretta lehtikaalia (200 g)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua tai etikkaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlpippuria
  • 4persikkaa tai nektariinia
  • 150 gsinihomejuustoa murennettuna
  • 1 dlpähkinäsekoitusta
Tulosta

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Nosta lehdet ja sipulirenkaat kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Hiero niihin oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja ja suola.

2. Kypsennä kaalia ja sipuleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapeaa. Tarkkaile kypsymistä, etteivät kaalinlehdet pala.

3. Pese persikat tai nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmät.

4. Levitä salaattikulhoon lehtikaalit, hedelmät, sinihomejuustomuru ja pähkinäsekoitus. Tarjoile lehtikaalisalaatti herkkusuille.

Kurkkaa myös nämä

Kommentoi »