Kotivinkki

Rapea lehtikaalisalaatti

30 min
0
0

Rapea lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti sopii alkusyksyn herkkupöytään. Rapsakaksi paahdetut lehtikaalit ovat rouskuva pari kypsille nektariineille ja sinihomejuustolle.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1iso sipuli
  • 1 pstuoretta lehtikaalia (200 g)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua tai etikkaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlpippuria
  • 4persikkaa tai nektariinia
  • 150 gsinihomejuustoa murennettuna
  • 1 dlpähkinäsekoitusta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Nosta lehdet ja sipulirenkaat kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Hiero niihin oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja ja suola.

2. Kypsennä kaalia ja sipuleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapeaa. Tarkkaile kypsymistä, etteivät kaalinlehdet pala.

3. Pese persikat tai nektariinit, poista kivet ja viipaloi hedelmät.

4. Levitä salaattikulhoon lehtikaalit, hedelmät, sinihomejuustomuru ja pähkinäsekoitus. Tarjoile lehtikaalisalaatti herkkusuille.

Kurkkaa myös nämä

Lehtikaalikeitto

Broileri-lehtikaalicurry

Lehtikaali-chorizopasta
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä