Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.6.2005

Rapea kirjolohi
Ainekset (4 annosta)
- 600 gkirjolohta (fileenä)
- 2 kplmunaa
- 10 kplhapankorppuja
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
- 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
Paistamiseen
- 1 rklvoita
Leikkaa nahaton kirjolohifilee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Riko munat lautaselle ja vispaa rakenne rikki. Rouhi hapankorput esimerkiksi kaulimella ajellen. Sekoita suola, sitruunapippuri ja tillisilppu hapankorppurouheeseen.
Kuumenna nokare voita paistinpannussa ja anna sen hiukan ruskistua. Kastele kirjolohipalat ensin munassa ja pyöräytä ne sen jälkeen hapankorppu-mausteseoksessa. Paista kalapalat parissa erässä keskilämmöllä, kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.
Syö sipulisalsan ja pinaatti-perunapyreen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0