Kotivinkki

Rapea bataatti-pekonipiirakka katoaa lautasilta viimeistä murua myöten – tämä resepti kannattaa kurkata!

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Täytä taikinapohja bataatilla, vuohenjuustolla ja pekonilla. Herkullisessa ja rapeassa bataatti-pekonipiirakassa on todellista klassikkoainesta! Kaiken lisäksi se on myös helppo tehdä.
3.7
0
Julkaistu: 4.12.2020


Ainekset (8–10 annosta )

Rahkavoitaikina

  • 250 g voita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1pieni bataatti
  • 100 gpekonia
  • 10taatelia
  • 1 dlsaksanpähkinää
  • 200 gtuorejuustoa
  • 200 gvuohenjuustoa
  • 2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
  • n. 2 rkl balsamicosiirappia
Tulosta

Rapea bataatti-pekonipiirakka valmistetaan näin:

  1. Veistele voipalasta juustohöylällä viipaleita kulhoon. Lisää maitorahka, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi. Jos haluat kuoresta lehtevämmän, voit kaulia taikinan noin parin sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita se kolmeen osaan, kauli uudelleen parin sentin paksuiseksi ja toista tämä pari kertaa. Nosta myös kaulittu taikina tunniksi kylmään.
  2. Kuori bataatti ja leikkaa se pitkittäin juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Viipaloi pekonit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi taatelit. Rouhi pähkinät.
  3. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä 35 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Levitä taikinalevyn päälle tuorejuusto ja murustele vuohenjuusto. Levitä päälle bataattilastut, pekoniviipaleet, taatelit, saksanpähkinät ja timjami. Taita taikinaa reunoilta noin sentin verran täytteen päälle.
  5. Kypsennä bataatti-pekonipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Valuta bataatti-pekonipiirakan päälle balsamicosiirappia.
MITÄ PIDIT?
3.67
Kommentoi »