Rapea bataatti-pekonipiirakka katoaa lautasilta viimeistä murua myöten – tämä resepti kannattaa kurkata!
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minTäytä taikinapohja bataatilla, vuohenjuustolla ja pekonilla. Herkullisessa ja rapeassa bataatti-pekonipiirakassa on todellista klassikkoainesta! Kaiken lisäksi se on myös helppo tehdä.
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.12.2020

Rapea bataatti-pekonipiirakka katoaa lautasilta viimeistä murua myöten – tämä resepti kannattaa kurkata!
Reseptin ainekset (8–10 annosta )
Rahkavoitaikina
- 250 g voita
- 250 gmaitorahkaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 1pieni bataatti
- 100 gpekonia
- 10taatelia
- 1 dlsaksanpähkinää
- 200 gtuorejuustoa
- 200 gvuohenjuustoa
- 2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- n. 2 rkl balsamicosiirappia
Rapea bataatti-pekonipiirakka valmistetaan näin:
- Veistele voipalasta juustohöylällä viipaleita kulhoon. Lisää maitorahka, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi. Jos haluat kuoresta lehtevämmän, voit kaulia taikinan noin parin sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita se kolmeen osaan, kauli uudelleen parin sentin paksuiseksi ja toista tämä pari kertaa. Nosta myös kaulittu taikina tunniksi kylmään.
- Kuori bataatti ja leikkaa se pitkittäin juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Viipaloi pekonit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi taatelit. Rouhi pähkinät.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä 35 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
- Levitä taikinalevyn päälle tuorejuusto ja murustele vuohenjuusto. Levitä päälle bataattilastut, pekoniviipaleet, taatelit, saksanpähkinät ja timjami. Taita taikinaa reunoilta noin sentin verran täytteen päälle.
- Kypsennä bataatti-pekonipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Valuta bataatti-pekonipiirakan päälle balsamicosiirappia.

Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!

Bataattipiirakka on oodi suolaisen, makean ja rapean liitolle – näin leivot herkullisen suolaisen piirakan joulunajan juhliin!
Meillä kotona

Vuohenjuusto-viikunapiirakka – pikkujoulukauden trendikkäin makuyhdistelmä ihastuttaa helpossa suolapalassa
Kotivinkki

Poropiirakka – rapea ja herkullinen suolainen piirakka on uunivalmis hetkessä
Kotivinkki

Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!
Maku

Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!
Kotivinkki

Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta
Kotivinkki

Peltilohipiirakka – valmiista lehtitaikinasta syntyy vastustamaton parsalla, pinaatilla ja fetalla täytetty herkku
Kotivinkki