Maku

Raparperiskonssit maistuvat niin aamiaisella kuin iltateelläkin

50 min
VE
5
0

Raparperiskonssit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Raparperi antaa kivaa hapokkuutta taikinaan.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (25 kpl)

Raparperiskonssit

  • 200 graparperia
  • ½ dl vettä
  • ¼ tlsuolaa
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklravintohiivahiutaleita
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 ½ dlmaustamatonta kaurajogurttia (esim. Yosa kauravälipala)
  • 1 ½ dlkauramaitoa
  • 175 gvegaanista margariinia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Raparperiskonssit leivotaan näin:

  1. Puhdista ja paloittele raparperit. Nosta palat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta, ja anna kiehua, kunnes palat pehmenevät, eli noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hiukan suolaa ja anna jäähtyä.
  2. Mittaa kulhoon 6 dl jauhoja, ravintohiivahiutaleet, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää kaurajogurtti, -maito, sulatettu rasva ja raparperiseos. Sekoita joukkoon sen verran vehnäjauhoja, että taikina alkaa pysyä kasassa. Jauhojen määrä riippuu raparperien nesteisyydestä.
  3. Taputtele taikina jauhotetulle pöydälle 2 sentin paksuksi levyksi. Leikkaa levystä haluamasi muotoisia skonsseja ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista skonsseja 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5