Maku

Raparperirisotto – raikkaat ja täyteläiset maut yhdistyvät hurmaavassa arkirisotossa

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Raparperirisoton pirteää makua tasapainottaa sopivasti suolainen parmesaanijuusto. Halutessasi voit lisätä risoton joukkoon paistettua pekonia, joka tasapainottaa kivasti raikkaan raparperin makua.
GL
KA
MU
3.43
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Raparperirisotto

  • 3–4 vartta (250 g)raparperia
  • 3salottisipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 8 dlkasvislientä
  • ½ tlmustapippuria
  • 25 gvoita
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • ½ rkutimjamia
Tulosta

Raparperirisotto valmistuu näin:

  1. Kuori raparperinvarret halutessasi ja leikkaa varret muutaman sentin viipaleiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna korkeareunainen pannu ja lisää oliiviöljy.
  2. Kuullota raparperinpaloja ja sipuleita muutama minuutin ajan. Lisää pannulle riisi ja kuullota hetki. Lisää pannulle kasvislientä niin, että riisit peittyvät.
  3. Keitä risottoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää kasvislientä aina edellisen erän imeydyttyä.
  4. Kun riisi on lähes kypsää, lisää risoton joukkoon voi ja mausta mustapippurilla. Viimeistele risotto parmesaaniraasteella ja tuoreella timjamilla.

MITÄ PIDIT?
3.43