Maku

Raparperipullat

2 h 10 min
3.6
2

Raparperipullat

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 13 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 rklkanelia
  • 500 graparperia (viipaloituna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 1/2 dlraesokeria

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää vehnäjauhot ja loppuvaiheessa myös rasva. Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi (vähintään puoli tuntia).

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki.

Kauli pullataikina kahdeksi puolen sentin paksuiseksi levyksi (50 × 30 cm).

Levitä päälle rasva. Ripottele raparperit, sokeri ja kaneli pinnalle.

Kääri napakoiksi rulliksi.

Leikkaa raparperipullarullat yksi kerrallaan terävällä veitsellä 16 palaan. Nosta palat leikkuupinta ylöspäin kahdelle leivinpaperoidulle uunipannulle (30 × 40 cm) vieri viereen.

Anna raparperipullien kohota noin 40 minuuttia.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista raparperipullia 175 asteessa noin 25 minuuttia.

*Halutessasi voit tehdä sisaruspullien sijaan yksittäisiä kierrepullia. Jätä tällöin pellille tilaa raparperipullien välille.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä