Jäätelöbaari keittiössä! Raparperipiirakkajäätelö tuo rakastetut kesäherkut yhteen tötteröön
5 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
5 h Suosikkipiirakka pyörähtää kätevästi jäätelön muotoon! Valmista ensin rapea raparperikeksi ja murustele se jäätelömassan joukkoon. Pakasta ja herkuttele.
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.6.2022

Jäätelöbaari keittiössä! Raparperipiirakkajäätelö tuo rakastetut kesäherkut yhteen tötteröön
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2 dlkuohukermaa
- 200 gturkkilaista jogurttia
- 1 prk (397 g)kondensoitua maitoa
- 1 tlvaniljasokeria
Raparperikeksi
- 5 dlraparperipaloja
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1 dlmantelilastuja
- 1 dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- 50 gvoita
Lisäksi halutessa
- jäätelövohveleita
Raparperipiirakkajäätelö – ohje:
- Valmista ensin raparperikeksi. Yhdistä kulhossa raparperit, kaurahiutaleet, mantelilastut, sokeri ja kardemumma. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, lisää se seokseen lopuksi.
- Levitä seos väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja murustele pieniksi paloksi. Ota koristelua varten erilleen noin 1–2 dl keksimurua.
- Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jogurtti, kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kaada jäätelömassa 1½ litran vetoiseen pakastuksen kestävään astiaan.
- Lisää jäätelön päälle keksimurut ja painele murua jäätelönmassan joukkoon. Peitä astia kelmulla ja pakasta vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
- Tarjoa jäätelö annoskulhoista tai vohveleista. Viimeistele murustelemalla päälle raparperikeksiä.

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta
Maku

Raparperipiirakka – alkukesän odotetuin herkku!
Maku

Nyt herkutellaan! Raparperikääretorttu valmistuu helposti lähikaupan aineksista
Maku

Raparperi-kukkapulla – alkukesän kahvipöydän kaunein keskipiste
Maku

Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä
Maku

Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte
Maku

Raparperihillo kruunaa leivonnaiset ja on ihana lisuke letuille ja puurolle – katso resepti!
Kotivinkki

Raparperipavlova yhdistää raparperin ja marengin vastustamattomaksi liitoksi – rapsakan herkun viimeistelee ruby-suklaa
Maku