Maku

Jäätelöbaari keittiössä! Raparperipiirakkajäätelö tuo rakastetut kesäherkut yhteen tötteröön

5 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Suosikkipiirakka pyörähtää kätevästi jäätelön muotoon! Valmista ensin rapea raparperikeksi ja murustele se jäätelömassan joukkoon. Pakasta ja herkuttele.
MU
5
0
Julkaistu: 16.6.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1 prk (397 g)kondensoitua maitoa
  • 1 tlvaniljasokeria

Raparperikeksi

  • 5 dlraparperipaloja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlmantelilastuja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 50 gvoita

Lisäksi halutessa

  • jäätelövohveleita
Tulosta

Raparperipiirakkajäätelö – ohje:

  1. Valmista ensin raparperikeksi. Yhdistä kulhossa raparperit, kaurahiutaleet, mantelilastut, sokeri ja kardemumma. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, lisää se seokseen lopuksi.
  2. Levitä seos väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja murustele pieniksi paloksi. Ota koristelua varten erilleen noin 1–2 dl keksimurua.
  3. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jogurtti, kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kaada jäätelömassa 1½ litran vetoiseen pakastuksen kestävään astiaan.
  4. Lisää jäätelön päälle keksimurut ja painele murua jäätelönmassan joukkoon. Peitä astia kelmulla ja pakasta vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
  5. Tarjoa jäätelö annoskulhoista tai vohveleista. Viimeistele murustelemalla päälle raparperikeksiä.
Kommentoi »