Jäätelöbaari keittiössä! Raparperipiirakkajäätelö tuo rakastetut kesäherkut yhteen tötteröön
Munaton
5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h
Suosikkipiirakka pyörähtää kätevästi jäätelön muotoon! Valmista ensin rapea raparperikeksi ja murustele se jäätelömassan joukkoon. Pakasta ja herkuttele.

Reseptin ainekset 6 annosta
2 dlkuohukermaa
200 gturkkilaista jogurttia
1 prk (397 g)kondensoitua maitoa
1 tlvaniljasokeria
Raparperikeksi
5 dlraparperipaloja
1 dlkaurahiutaleita
1 dlmantelilastuja
1 dlsokeria
1 tlkardemummaa
50 gvoita
Lisäksi halutessa
jäätelövohveleita
Raparperipiirakkajäätelö – ohje:
- Valmista ensin raparperikeksi. Yhdistä kulhossa raparperit, kaurahiutaleet, mantelilastut, sokeri ja kardemumma. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, lisää se seokseen lopuksi.
- Levitä seos väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja murustele pieniksi paloksi. Ota koristelua varten erilleen noin 1–2 dl keksimurua.
- Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jogurtti, kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kaada jäätelömassa 1½ litran vetoiseen pakastuksen kestävään astiaan.
- Lisää jäätelön päälle keksimurut ja painele murua jäätelönmassan joukkoon. Peitä astia kelmulla ja pakasta vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
- Tarjoa jäätelö annoskulhoista tai vohveleista. Viimeistele murustelemalla päälle raparperikeksiä.