Maku

Raparperinen mansikka-marenkitorttu

2 h 30 min
5
0

Raparperinen mansikka-marenkitorttu

GL
0
5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 2/3 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tllimettimehua

Täyte

  • 2 kplbanaania
  • 2 dlmansikoita
  • 1 1/2 dlraparperisosetta (Suvituore)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 dlmansikoita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri ja maissitärkkelysjauhot kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon limettimehu.

Levitä puolet marengista leivinpaperin päälle Ø 20 cm ympyräksi. Pursota loput marenkimassasta ruusukkeiksi tortun ulkoreunalle.

Paista marenkilevyä 125-asteisessa uunissa ensin tunti. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä toinen tunti, kunnes marenki on rapsahtavan rapea. Irrota jäähtynyt marenkilevy leivinpaperista lastalla ja siirrä tarjoiluvadille.

Viipaloi banaanit ja levitä ne torttupohjalle. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne ja valuta ylimääräinen mehu pois ennen soseuttamista. Sekoita joukkoon raparperisose ja vaahdotettu kerma. Mausta seos sokereilla. Tarkista maku.

Levitä smoothieseos banaanien päälle. Koristele torttu tuoreilla mansikoilla. Tarjoa saman tien.

•Voit valmistaa marengin hyvissä ajoin ennen tarjoilua, koska se säilyy kuivassa paikassa pari päivää.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä