Maku

Raparperineliöt

1 h 10 min
4.4
4

Raparperineliöt

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 palaa)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Kiisseli

  • 500 graparperia
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 2 rklperunajauhoja

Muruseos

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja

Koristeraidat

  • 2 dltomusokeria
  • 2 rklvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin sakea raparperikiisseli. Sekoita kattilassa paloitellut raparperit, vesi ja sokeri. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita suurus ja lisää se seokseen reippaasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri muruseosta varten. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi.

Levitä kiisseli puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutetta ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pintaan.

Paloittele raparperipiirakka neliöiksi, kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä