Maku

Raparperimousse

5
0

Raparperimousse

Kouhkeaakin kuohkeampi raparperimousse on täydellinen alkukesän satokauden herkku. Lusikoi kepeä mousse kauniisiin laseihin ja tarjoile vaikkapa terassilla tai puutarhassa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 graparperia
  • 1 1/2 dlomenamehua
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1/8 tlsuolaa
  • 1/4 tlkanelia
  • 2 kplkananmunan keltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplkananmunan valkuaista
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlvaniljauutetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pilko pestyt raparperit parin sentin paloiksi. Kiehauta kattilassa omenamehu. Lisää kattilaan raparperit ja anna porista 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.

Sekoita joukkoon fariinisokeri, suola ja kaneli. Soseuta raparperit mehuun sauvasekoittimella.

Vatkaa hieman jäähtyneen soseen joukkoon kananmunan keltuaiset ja sokeri.

Laita kattila takaisin liedelle keskilämmölle lämmölle ja vatkaa seostasta 3 minuuttia kunnes se paksuuntuu hieman. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita raparperiseos valkuaisvaahtoon varovasti käännellen.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi eri kulhossa. Mausta kermavaahto vaniljalla. Kääntele vaahto moussen joukkoon.

Lusikoi mousse tarjoilulaseihin. Anna viiletä jääkaapissa hetki ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä