Maku

Raparperimehu

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Alkukesäin kaunein ja herkullisin mehu monikäyttöisestä raparperista.
GL
KA
MU
MA
LA
3.7
0


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 1 ltuoretta raparperia
  • 2 rkutuoretta basilikaa
  • 1sitruunan mehu (+ 1 rkl tarjoiluun)
  • 1 lvettä
  • 0,5 dlhunajaa
  • vissyä tarjoiluun
Tulosta

Raparperimehu – ohje:

  1. Kuori raparperi ja paloittele varret parin sentin mittaisiksi paloiksi. 
  2. Lisää raparperi ja hunaja joko korkeareunaiseen paistinpannuun tai kattilaan.
  3. Lisää vesi ja kiehauta.
  4. Kun seos on kiehahtanut laske lämpötilaa ja lisää basilikanlehdet ja sitruunan mehu.
  5. Anna porista miedolla lämmöllä n.20-25 minuuttia.
  6. Siivilöi limonadi ja anna jäähtyä.
  7. Tarjoile raparperimehu tujauksella sitruunamehua ja lorauksella vissyä.
Kommentoi »