Raparperimehu
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Alkukesäin kaunein ja herkullisin mehu monikäyttöisestä raparperista.
GL
KA
MU
MA
LA
3.7
Julkaistu 27.5.2015

Raparperimehu
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 1 ltuoretta raparperia
- 2 rkutuoretta basilikaa
- 1sitruunan mehu (+ 1 rkl tarjoiluun)
- 1 lvettä
- 0,5 dlhunajaa
- vissyä tarjoiluun
Raparperimehu – ohje:
- Kuori raparperi ja paloittele varret parin sentin mittaisiksi paloiksi.
- Lisää raparperi ja hunaja joko korkeareunaiseen paistinpannuun tai kattilaan.
- Lisää vesi ja kiehauta.
- Kun seos on kiehahtanut laske lämpötilaa ja lisää basilikanlehdet ja sitruunan mehu.
- Anna porista miedolla lämmöllä n.20-25 minuuttia.
- Siivilöi limonadi ja anna jäähtyä.
- Tarjoile raparperimehu tujauksella sitruunamehua ja lorauksella vissyä.