Maku

Raparperileipä

1 h 30 min
4.2
0

Raparperileipä

MU
0
4.2
Suloiset rapaperisattumat antavat tälle leivälle mukavan kirpeän makusäväyksen. Ihana raparperileipä syntyy nopeasti leivinjauheella kohottamalla!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlruisjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlkanelia
  • 3 dlraparperia (pieniä kuutioita)
  • 3 rklfariinisokeria
  • 4 dlpiimää (tai kefiiriä)
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Sekoita kulhossa jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, suola ja kaneli.

Kääntele raparperipalat fariinisokerissa ja lisää ne kuiviin aineisiin.

Sekoita taikinaan lopuksi piimä ja öljy.

Kaada taikina voideltuun, 1 1/2 litran vetoiseen leipävuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista leivän kypsyys tikulla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä